3 машини за показно електронно гласуване пуска следващата седмица в областта РИК – Благоевград

3 машини за гласуване, на които гласоподавателите ще могат да се пробват как става подаването на електронен вот, ще обиколят следващата седмица Благоевградска област, съобщи говорителят на РИК Радослав Митрев. В момента машините са под ключ в областната управа, където ще останат през уикенда, като се очаква в неделя РИК -Благоевград да изготви график за поставянето им на обществени места в различни точки на областта от понеделник до петък.

Според Митрев най-вероятно едната машина ще замине за Петрич, а в Благоевград друга ще бъде поставена на видно място във вторник. Машините ще бъдат придружавани от специалисти от „Сиела”, които ще обясняват нагледно на хората последователността на гласуване с електронните устройства, като преди това същите бъдат използвани за обучението на членовете на секционните комисии.

3-те апарата не могат да бъдат извадени за демонстрация в помощ на благоевградчани преди балотажа за избор на кмет тази неделя, защото са настроени за кандидатдепутатските избори на 11 юли с 3-страничната бюлетина, обясни Митрев.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *