3-ма актьори напускат дупнишкия театър, любимецът на публиката Иван Иванов заминава да работи в Лондон

Трима актьори напускат дупнишкия театър, новината бе съобщена вчера на пресконференция. ДТ „Невена Коканова“ – гр. Дупница ще участва в театралния фестивал в гр. Крива паланка със спектакъла „Хотел между този и онзи свят”. На този фестивал за последно ще играе обичаният дупнишки актьор Иван Иванов, а причината е, че заминава да работи в Лондон.

„Играя за последно в гр. Крива паланка на 16 септември, а на 17-и е самолетът ми за Лондон“, сподели на пресконференция актьорът Иван Иванов.

Известната актриса Снежана Малковска се пенсионира, а Ивайло Захариев се отказва да играе в театъра в Дупница поради ангажиментите си в телевизионни продукции.

„Разделяме се и с тримата трудно, с голямо съжаление. Но се надяваме, че Иван ще остане малко в Лондон и ще се върне скоро“, каза на пресконференция директорът на театъра в Дупница, актьорът Славчо Пеев.

Другата новина е, че на мястото на Ивайло Захариев е назначен актьорът от Сатиричния театър, играл преди това в благоевградския театър, Петко Каменов. На 22 и 23 септември ще се проведат и кастинги за актриса и актьор, като двете свободни места вече са обявени в Бюрото по труда.

С пиесата „Почти като човешки глас“ ще бъде открит новият сезон на ДТ „Невена Коканова“ в Дупница, а премиерата ще бъда представена за празника на града – 19 октомври. Ценителите на Мелпомена ще видят майсторската игра на Анастасия Левордашка, Виктория Янева, Георги Бояджиев и Петко Каменов. Гост актьор ще бъде Димитър Туджаров-Шкумбата.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *