3 прасенца на разходка в жк „Бистрица” се превърнаха в истинска атракция в интернет

Три 50-килограмови прасенца се превърнаха в истинска атракция вчера, след като се разходиха в централната част на жк “Бистрица” в Дупница. Жителка на комплекса ги засне и пусна снимката им в социалната мрежа.

Прасетата се разхождаха до магазина за хигиенни материали на лидера на партията на Слави Трифонов в Дупница Николай …

След подаден сигнал в общината за неканените гости оттам изпратили служители от контролното звено да ги хванат и предадат на собственика им, който трябва и да отнесе и глоба от 100 лв., но не го открили.

В близост до жилищния комплекс е ромският квартал “Гиздова махала”, където почти във всяка къща се отглеждат свине, от другата страна на комплекса пък има обори, където се отглеждат стада с овце и крави.

Както “Струма” писа, в жк “Бистрица” често и безстопанствени коне се разхождат по зелените площи и ги унищожават.

Заради честата поява на коне в комплекса, а и по пътя Дупница -село Бистрица общината беше принудена да изработи специална  наредба, с която собствениците, пуснали животните си без надзор, да понесат административна санкция. За целта беше открит и “арест” за коне в бившето ТКЗС в с. Бистрица. Хванатите коне на пътя или в комплекса се затварят там и когато собственикът ги потърси, първо плаща глоба по 25 лв. на животно и още 25 лв. за престоя в “ареста” и едва тогава може ги прибере обратно.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *