Топ теми

3 природни средства, за да се спасите от цистита без лекарства

Циститът е най-често срещаното заболяване на пикочния мехур, което се среща предимно при жените. Той се изразява в често уриниране, болки и парене, а причинителите на заболяването са бактерии или микроби. Предлагаме ви природни начини да се спасите от него, без да разчитате на нито едно лекарство.
Червена боровинка
Установена е способността на червената боровинка да помага за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища. Тя е частично свързана с високата й киселинност. Червената боровинка съдържа антиоксиданти, които спомагат за предотвратяването на някои бактерии да залепват за пикочните пътища.
Мечо грозде
Мечото грозде има очистително действие и успокоява възпалените пикочни пътища. Билката може да бъде поемана под фирмата на чай. Сварете една супена лъжица от листата му във литър и половина вода. Хубаво е да поемате по четири чаши чай на ден.
Листа на бреза
Антибактериалните свойства на бялата бреза спират инфекцията. Те помагат и за обилното отделяне на урината, което подпомага за пречистването на пикочния мехур и уретрата. Листата на брезата също се използват под формата на чай. Необходима ви е една чаена чаша вода и две супени лъжици от билката.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *