3 фирми от Пиринско в битка за оферта за над 2 млн. лв. на община Разлог

Три фирми от област Благоевград ще се борят за спечелването на обявената от община Разлог обществена поръчка „Рехабилитация на съществуващи улици и тротоари, и съоръженията и принадлежностите към тях в град Разлог“. Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 1 700 583,72 лева без ДДС, или 2 040 583,72 лева с ДДС.

Документи за участие в откритата процедура са подали фирмите „БКС“ ЕООД – Гоце Делчев, представлявана от Руен Киров, „Пиринстройинженеринг“ ЕООД – Благоевград, представлявана от Стефан Стоев и Костадин Костов, и разложката „Миле инженеринг“, представлявана от Георги Фарфаров.

Офертите им бяха отворени вчера от петчленна комисия с председател секретарят на община Разлог Димитър Крънчев и в присъствието на инж. Димитър Марков – упълномощен представител на „Пиринстройинженеринг“ ЕООД. Комисията не констатира нередности по отношение целостта на пликовете с офертите и се премина към подписване на техническите предложения на участниците и пликовете с ценови оферти.

В законово определения срок комисията, назначена да проведе обществената поръчка, ще прегледа изрядността на приложените документи и ще излезе с решение дали и тримата участници ще бъдат допуснати до следващия етап от процедурата – отваряне на ценовите предложения.

Обществената поръчка обхваща улиците „Христо Ботев“, „Опълченска“, „Черна река“ и „Стара планина“. По нея е предвидено и изграждане на кръгови кръстовища на улиците „Черна река“ и „Опълченска“, и на „Христо Ботев“ и „Александър Стамболийски“.

Във вчерашния ден бяха отворени офертите и на фирмите, подали документи за участие в процедурата по избор на изпълнител за упражняване на строителен надзор по време на строителните дейности и по време на изпълнението на строително-монтажни работи по гореописаната обществена поръчка.

Общо 10 фирми – четири със седалище и адрес на управление в Пловдив, три в София и по една от Пазарджик, Шумен и Варна, са депозирали документи за участие в процедурата. Прогнозната стойност по обществената е в размер на 34 009.73 лева без ДДС, или крайна сума от 40 811.67 лева.

ЯНА ЙОРДАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *