Неврокопски хляб, и то от няколко вида, опита президентът Румен Радев в българското посолство в Брюксел при визитата си по официалното отбелязване на Българското председателство на България в Европейския съюз. На специалната среща с представителите на българската дипломатическа мисия там бяха поднесени три вида хляб, произведени от известната неврокопска майсторка Мариана Беличовска, която от години живее в Брюксел със семейството си, а преди две години спечели най-големия конкурс за производство на хляб в Белгия.
Марияна, която специално бе поканена от посолството ни да представи своите хлебни вълшебства, нареди на трапезата три вида хляб. Първият е направен с българското червено вино „Мавруд“ и свежи билки. Той е наречен „Шампион“ от всички нейни български и белгийски приятели там. Вторият е малцов хляб, с два вида сирене, в който има червени билки от Родопите. Третият е пикантен, полузърнест хляб, в който има спелта, шарена сол и лют кайенски пипер.
Мариана и съпругът й Павлин били много впечатлени от одобрителната реакция на президента, а те самите били направо удивени вечерта от огромния успех на българския концерт в центъра за изкуства „Бозар“ в Брюксел.
КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ