HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

30-годишен кюстендилец извади колосалните 8 млн. лв. за емблемата на ЦСКА

30-годишен кюстендилец извади колосалните 8 млн. лв. и купи емблемата на българския футболен колос ЦСКА. Иван Георгиев Велчев, известен във футболните среди с прякора Кюстендилеца, се яви на търга в Кърджали вчера около обяд и часове по-късно си тръгна оттам като собственик на фалиралия ПФК ЦСКА, който придоби чрез фирмата си „Ред Енимълс” ЕООД.

Велчев е водачът на червените ултраси от Сектор Г, той е приближен до управителя на клуба, бизнесмена Гриша Ганчев. Търгът се проведе в Кърджали от втория опит, след като първия, на 30 март в София, се провали заради обсадата на “Българска армия”. След случилото се преди два месеца полицията взе много строги мерки и осигури нормалното протичане на процедурата.

Над 100 запалянковци на “ЦСКА-София” пристигнаха в града от различни точки на страната. На входа на Кърджали автомобилите са били проверявани внимателно, а районът около мястото за провеждането на търга – офис на синдика Дора Милева в жилищен блок, беше отцепен и фенове не бяха допускани.

8-те милиона лева ще отидат за изчистване дълговете на клуба. Втората оферта след тази на Кюстендилеца е била за 3 млн. лв.

Новината вчера бързо предизвика оживени коментари в спортните среди в Кюстендил. Повечето от любителите на футбола в града бяха изненадани, че Велчев, който е популярен в родния си град като Иван Куфара, притежава фирма и сумата от 8 милиона лева. Според търговския регистър фирмата му “Ред Енимълс” е регистрирана в съда на 21 март тази година с предмет на дейност търговия на едро с нехранителни стоки и адрес на управление София, район Слатина.

Иначе феновете на ЦСКА в Кюстендил познават Велчев като луда глава, имащ зад гърба си доста сбивания и проблеми с полицията. Точно преди година той направи фурор с бурната си сватба с приятелката си Мариола. На церемонията в Боровец се изсипаха над 200 привърженици на ЦСКА плюс солидна армия от около 30 ултраси на Партизан, били път от Белград специално за бракосъчетанието на Кюстендилеца.

На път за Боровец феновете замалко да подпалят центъра на Самоков, като препречиха пътя на мерцедеса с младоженците, запалиха десетки факли и димки. “Градът заприлича на Кербала”, свидетелстваха тогава жители на планинския град. Втора димна канонада е имало и вечерта в Боровец, където бащата на булката организира мощна заря, отново подсилена с димки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *