Топ теми

30-г. баскетболист е областният координатор на “Изправи се. БГ“ за Пиринско

30-годишен баскетболист е областният координатор на „Изправи се. БГ“ за Пиринско. Това стана ясно при посещението вчера на Мая Манолова в Благоевград. Кирил Атанасов е учил във ІІ ОУ „Д. Благоев“ и две години в НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, но заради шанса да играе за „Септември“ – София се премества в столицата, където завършва средното си образование. Докато следвал „Педагогика“ в ЮЗУ, играл в „Академик Благоевград“. В момента е състезател на

„Миньор“ – Перник. К. Атанасов съобщи, че няколко години е живял и работил в САЩ и Англия, в края на 2016 г. се прибрал в България и сега работи в енергетиката. С политика започнал да се занимава по- активно от миналата година.

Вчера Кирил Атанасов официално бе представен в амплоато му на областен координатор от лидера на „Изправи се. БГ“ Мая Манолова, която бе в Благоевград и се срещна с председателя на ОбС и лидер на ПП „Партия на зелените“ в града Андон Тодоров. Като повод за визитата си М. Манолова обяви подадени сигнали, отнасящи се до застрояването на парк Бачиново и парк Ловен дом.

„Хората се притесняват, че там ще бъдат унищожени кортовете и зелените площи. Ясно е, че става дума за частни терени, но в крайна сметка в ръцете на общината е да запази зеления облик на този знаков за Благоевград парк“, обясни М. Манолова и отбеляза:

„ПП „Партия на зелените“ и  Андон Тодоров са естествен партньор на „Изправи се. БГ“, защото като гражданска платформа ние стоим зад зелените каузи, а  амбицията Благоевград да се превърне в зелен град е наистина изпълнима“.

Тя заедно с областния координатор К. Атанасов и регионалния Миглена Василева внесоха вчера гражданските сигнали до председателя на ОбС и получили уверения, че те ще се вземат предвид при вземане на съответните решения.

След срещата М. Маноловда обяви на брифинг пред журналисти, че след планираните посещения в Благоевград ще отиде на срутището на 27-ия км по пътя към Рилския манастир. „Това е фрапантен случай за източване на публични пари“, заяви тя. „В „Автомагистрали“ бяха налети над 470 млн. лв. за свлачища и срутища и днес (б.р. вчера) ние подадохме искане за достъп по обществена информация, за да разберем как са похарчени тези пари, а във фирма „Монтажи” бяха налети 500 млн. лв. за ремонт на язовири, които така и не се случиха. 74 са свлачищата и срутищата в страната, от които реално само за това, на 27-ия км към Рилския манастир, за 250 метра са вложени 6,5 млн., а видяхме какво стана и това е очевидна кражба. Това е източване на пари от държавния бюджет без търг, без конкурс, без правила и трябва да се сложи точка”, заяви Мая Манолова. 

На въпрос как ще се развие сътрудничеството на ПП „Партия на зелените“ и „Изправи се. БГ“ по време на предстоящите избори М. Манолова отговори , визирайки парламентарните избори, като посочи, че двете партии са естествен партньор заради сходни идеи и преследвани цели.

„С действията си председателят на ОбС показва как нещата могат да се случват сега и веднага, а не като обещания за бъдеще време, и по това си приличаме, че поемаме ангажименти и ги свършваме, не  ги оставяме несвършени“, каза М. Манолова. 

Тя информира още, че в писмо до ЦИК настоява членовете на комисията незабавно да върнат

бонусите, които си разпределили миналата и тази календарни години. „Става дума за над 450 000 лв., 30 000 лв. да си купят телефони, 120 000 лв. да си плащат наемите в София, и всичко това се прави, без да има основание в Изборния кодекс. Настояваме това да се случи точно сега, защото от обясненията на ЦИК пред президента разбрахме, че нямат никакви намерения да изпълнят ангажиментите си, свързани с предстоящите избори, а именно да приемат правила, чрез които да стане възможно видеонаблюдението при броенето на бюлетините или пък да въведат процедура, чрез която да гласуват карантинираните лица. Т.е. формализират се за липса на точни текстове, които да осигурят прозрачен и публичент вот, а от друга страна, не се притесняват без текстове в Изборния кодекс да си разпределят бонуси и други екстри за стотици хиляди левове. Смятам, че партиите, които сега са в парламента и които са излъчили членовете на ЦИК, трябва  да настояват за това бонусите да бъдат върнати, а тази ЦИК да си свърши работата така, както е записано в Изборния кодекс!“, заключи Мая Манолова на брифинг в Благоевград.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. ВАК-овски професор

    Айде пак “калинки” ни налазиха! Да ви имам “експертите” – кошаркар, завършил “Педагогика” м Югозападналия, мил чинии в САЩ, а сега и от енергетика разбирал, че и политик сака…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *