30 кюстендилци организирано избягаха в Родопите от градските жеги

Трийсетина кюстендилци организирано избягаха в Родопите от градската жега. В групата имаше общинари, бизнесмени, пенсионери с внуците, гастарбайтери.

„Аз по принцип работя един месец в Германия, един месец почивам в родния Кюстендил. Прави ми впечатление, а и се информирах от интернет, че местните туристи са много активни. Замислям се да се запиша в групата за следващия им излет. Мисля, че ще се справя, обичам да ходя. Правя си ежедневни разходки до Хисарлъка”, споделя Маргарита Василева, на 50 г.

Преходът на кюстендилските ентусиасти започна от Дяволската пътека край село Борино, скалния мост край село Кушла, на границата с Гърция, каньона край село Котани (някога в територията на България под името Джованци), както и екопътеката Каньонът на водопадите. Най-красивите мигове улови фотографът Стефан Христов, който е учител в Езикова гимназия „Доктор Петър Берон”. С фотоапарата не се разделяше и друг кюстендилец – Валери Георгиев, който преди години имаше бизнес с текстил.

„Истински релакс, подишахме чистия въздух на Родопите, потопихме крака в студените планински ручеи, откъснахме горско цвете, разходихме се в средновековните гори. Невероятно е опиташ да запомниш всичко и да си обещаеш, че един ден пак ще се върнеш, пак ще минеш по същия маршрут и ще се чувстваш още по-щастлив и доволен”, споделя и Силвия Михова, секретар на кюстендилското туристическо дружеството.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *