30 000 за един час купиха електронна винетка

Започна продажбата на електронни винетки през сайта bgtoll.bg, мобилното приложение bgtoll и през близо стоте терминала за самотаксуване, които са инсталирани към момента.

По-малко от час след стартирането на сайта бяха регистрирани 30 000 посещения, заяви проф. Олег Асенов от екипа, който внедрява системата. Той добави, че в първите 40 минути са конвертирани 300 хартиени винетки. Шофьорите, които имат хартиени винетки, валидни и през 2019 година, могат да ги конвертират в електронни. Преобразуването не е задължително, а препоръчително. Водачите, които не го направят, няма да бъдат глобявани, стига да запазят хартиения стикер на предното стъкло на автомобила си.

Най-важно при купуване на електронни винетки е правилното въвеждане на регистрационния номер на автомобила, желаният срок на валидност и началната дата на валидност. Водачите ще могат да посочат начална дата на валидност до 30 дена от момента на закупуване.

При преобразуване на хартиени винетки пък се въвежда регистрационният номер на колата и срокът на валидност.

Електронните винетки влизат в сила от 1 януари 2019 година, така че шофьори, които нямат винетки, а ще пътуват по републиканската пътна мрежа по празниците, трябва да си закупят хартиена винетка с по-къс срок на валидност.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *