300 се веселиха на ромска вечер в Симитли

Ромска вечер с почти месец закъснение превърна неделната вечер на над  300 роми в Симитли в голям празник. Ресторантът се оказа тесен за всички желаещи да празнуват заедно и да седнат на общи трапези. Център на купона беше дансингът, където сърцатите роми показаха своите възможности в танците. Зашеметяващи млади момичета и момчета от махалата в Симитли украсиха дансинга, пременени в красиви  дрехи, със зашеметяващи прически и усмивки.

От най- малки до големи за пореден път доказаха, че няма по-сърцати от тях и не седнаха за миг от танци.

Кметът на общината Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Владимир Христов, представители на местния бизнес и много приятели уважиха най-големият празник на  ромоте и се веселиха заедно с тях. Кметът Апостолов им пожела всинаги да не спират да се веселят и да имат прекрасно настроение, робската общност от своя страна направи голямо признание към градоначалника Сдружение „Младежка мрежа за развитие” връчи на най- изпълнителния кмет грамота за признателност и  спазване на обещанията, които е дал по време на предизборнио кампании. Марияна Борисова, която е председател на сдружението отбеляза, че твърдата дума на кмета е ясна, направени са улиците, изпълнено е всичко, което Апостолов е обещал през предизборните си кампании, което трябва да бъде отбелязано с грамота за шризнание иблагодарност.

С грамоти за първи път бяха отличени децата и младежите от ромската махала, които са отличени в различни области. Награда за отлични резултати и постижения в училище беше дадена на децата на Фидана и Вальо, чиито 9 деца са ученици. Грамота бе дадена на новата кукерска група в Симитли- ромската или 3-ти квартал ,първа група. Много други награди бяха раздадени, за развитие, за доброволен труд, за ентусиазъм и те бяха спечелени от младии будни хора.

Дълги хора и кючеци се вихреха в ресторанта, а ромите за пореден път доказаха, че са най-добрите в музиката и танците. Най- добре тамнцуващи двойки бяха избрани в три кръга- ромите показаха, че могат да танцуват не само кючеци, а и народни танци, валсове и диско много добре.

Ромският лидер в Симитли Живко Илиев се бе погрижил за доброто настроение на хората с оркестър и богато отрупани маси, за да не липсва нищо на празнуващите.

Той призова всички роми да се уважават и да не спират да се поздравяват и почитат.Голямата веселба продължи до малките часове на нощта.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *