Refan-728×90-July-2019

31 групи вече заявиха участие в детския фолклорен фестивал „Слънце иде…“ в Дрен

Детски самодейни колективи от страната и гости от чужбина се готвят за участие в деветнадесетия детски фолклорен фестивал с международно участие “Слънце иде…” в радомирското село Дрен. Фестивалът е под патронажа на кмета на Радомир Пламен Алексиев. По традиция той се провежда в последните събота и неделя на месец юни.

Тазгодишното издание ще се проведе на 28 и 29 юни 2019 г. на открита сцена пред читалището с начален час 10  часа. Фестивалът е с конкурсен характер и право на участие имат деца и младежи до 18-годишна възраст. Заявка за участие са направили 31 групи от цялата страна, като най-много са от Югозападна България. Само от Благоевград има група с повече от 100 участници. Във фестивала ще участват и групи от Петрич, Сандански, Кюстендилска и Пернишка област. Има заявки от Северозапада, сред които от Козлодуй и Враца. Само един чуждестранен участник е подал заявка. Това е  група от 50 деца изпълнители от Солун, Гърция .

Участниците са индивидуални изпълнители – певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи и колективни – певчески групи, танцови групи, групи за обичаи, оркестри. Изпълненията в конкурсната програма се оценяват от професионално жури, което заседава след края на изпълненията и обявява класирането. КРАСИМИРА СТОИМЕНОВАМалките самодейци се надпяваха и надиграваха на фестивала миналата година

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *