31-г. стрелочник е удавилият се в р. Струма, водите на реката погълнали и чичо му

31-годишният стрелочник Кирил Кирилов от Дупница, служител към гарата в Радомир, се удави миналата нощ в река Струма по време на риболов. Трагичният инцидент станал в района на симитлийското село Черниче.

Мъжът пристигнал около 20,00 часа с пътническия влак със своя колега и приятел, 41-годишния Георги Александров. Двамата се подслонили на 500 метра под моста при пътния възел на Е-79 край Черниче. Очаквали да наловят сом, който кълве през нощта. Около 03,00 часа Кирил отишъл да види дали нещо се е закачило на въдицата, дали се е подхлъзнал, или е решил да нагази във водата и се е оплел в коренища, не е известно.

Призори около 05,00 часа Георги се обадил на родителите му, че го няма. Бащата на Кирил подал сигнал на тел. 112 и на място пристигнали служители на полицията и пожарната. Предприети са действия за издирване на изчезналия Кирил с лодка. Открит е потънал и безжизнен.

Служители на Второ РУП – Благоевград изясняват обстоятелства, довели до тежкия инцидент. Снемат се обяснения от Г. Александров.

Удавилият се К. Кирилов е от Дупница, не е семеен. Той работи от 9 години на жп гара Радомир като стрелочник.

Близки на почерненото семейство са в шок от нелепата му смърт, Кирил бил изключително комуникативен и коректен човек.

По горчива ирония на съдбата чичото на Кирилов е загинал също в буйните води на Струма преди много години. Той бил на пикник с приятели, изведнъж придошла голяма приливна вълна и го отнесла, а той така и не могъл да изплува и се удавил.

Дядото на Кирил е бил известен хореограф в Дупница в миналото, а прадядо му е първият локомотивен машинист от града.

Черна поредица от смъртни случаи потресе жителите на Благоевградска област, това е петият инцидент с фатален край само за 4 дни. Припомняме, че мълния уби 35-годишен моторист от село Лъжница, община Гоце Делчев, край Попови ливади, жена от Петричко се удави на Бяло море, 40-годишен се самоуби, след като уби собственичка на заведение в Благоевград… Лошо стечение на обстоятелствата ли е, гадаят с притеснение жителите на Пиринско.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *