32-г. софиянец Д. Делчев води листата на Реформаторския блок в Благоевград, лидерите на СДС Д. Димитров и Д. Сукалински се отказаха в полза на ексдепутата Борислав Миланов

Софиянецът Димитър Делчев ще води листата на Реформаторския блок в Благоевградска област. 32-годишният юрист е зам. председател на партия „Движение България на гражданите” и е сред нейните учредители. В предишния парламент беше избран за народен представител от София област и беше секретар на ПГ на Реформаторския блок. Кандидатурата му е безспорна, предстои да бъде утвърдена от политическия съвет на реформаторите, който ще се състои в събота и неделя в столицата, заяви за „Струма“ областният координатор на ДБГ в Пиринско Анна Бистричка. СДС поддържа своя кандидат за водач на листата ексдепутата Борислав Миланов, който нашумя скандално наскоро след обвинение на съседка, че затворил общински път и блокирал достъпа й до имота й.

Вчера областният председател на синята партия Димитър Димитров изпрати до централата на „Раковска” 134 предложение как да изглежда листата на СДС на база електорална тежест по общини. Начело на листата е ексдепутатът Борислав Миланов, следват общините Петрич, Разлог, Сандански, Хаджидимово, Гоце Делчев, Струмяни, Сатовча, Симитли и Белица. „Засега още не е ясно кой ще бъде водачът. Листата ще се подреди в София, окончателният вариант ще стане ясен в понеделник”, заяви областният председател на СДС Д. Димитров. Той и лидерът на общинската организация в Благоевград Давид Сукалински няма да участват в листата, тъй като се отказват в полза на Борислав Миланов. Листата на Реформаторския блок в Пиринско ще бъде запълнена с кандидати за депутати и от БЗНС на Николай Ненчев, БНД на Борислав Великов, както и най-новата партия, която се присъедини към коалицията – „Глас народен“ на Светльо Витков.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *