33-г. благоевградчанин, затиснат от паднала козирка при ремонт на къща в кв. „Грамада“, в КОМА

Инспекцията по труда извършва проверка на инцидента, при който 33-годишен благоевградчанин бе затиснат от паднала козирка при ремонт на къща в кв. „Грамада“ и бе тежко ранен.

„Пострадалият мъж няма трудов договор. Установяват се обстоятелствата, при които е бил ангажиран с ремонта, за да се каже със сигурност дали е трудова злополука, или не. На този етап това не е изяснено, снемат се обяснения от жената, която е собственик на къщата, както и от други свидетели на инцидента”, обясни шефката на Инспекцията по труда в Благоевград Славянка Симитчийска.

Инцидентът стана във вторник следобед на ул. „Осогово“ в кв. „Грамада“. Бетонната козирка на къщата се срутила и затрупала 33-годишния мъж, който бе изваден изпод отломките от пожарникари. Пострадалият бе приет в отделението по реанимация с травма на главата, пробит бял дроб и затруднения в дишането. Състоянието му продължава да е тежко, мъжът е в кома и предстои да бъде транспортиран в „Пирогов“, заяви вчера директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *