33-г. кюстендилец, шофирал след употреба на кокаин, отива зад решетките

33-годишен кюстендилец ще излежи присъда от 11 месеца в Бобовдолския затвор, след като бе хванат да шофира след употреба на наркотици. Дрога била открита и при личния обиск, след като е спрян за проверка с управлявания от него автомобил БМВ.

Наказанието „лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване определи Районен съд – Кюстендил, след като одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия Симеон Игнатов.

Той се призна за виновен в това, че на 17.06.2020 г. в гр. Кюстендил, движейки се по ул. „Овощарска“, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка БМВ, след употреба на наркотични вещества – кокаин, установено по надлежния ред – с техническо средство за установяване употребата на наркотични вещества и техни аналози „Дрегер Драг тест 5000“. За това престъпление подсъдимият ще изтърпи наказание от 6 месеца „лишаване от свобода”, както и глоба в размер на 199 лева.

Игнатов се призна за виновен и в това, че е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно – с 1.7 на хиляда, поради което и при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК подсъдимият ще изтърпи наказание от 6 месеца „лишаване от свобода”, както и глоба в размер на 199 лева.

Мъжът без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал у себе си високорискови наркотични вещества – кокаин с нето тегло 0.23 грама на стойност 28.75 лева – престъпление по чл. 354а от Наказателния кодекс, за което ще изтърпи наказание от 11 месеца „лишаване от свобода”.

Съгласно българското законодателство подсъдимият ще изтърпи най-тежкото измежду наложените му наказания, а именно „лишаване от свобода” за срок от 11 месеца, към което присъединява и наказанието глоба в размер на 199 лева.

Определението на Районния съд в Кюстендил под председателството на съдия Николай Николов е окончателно и не подлежи на обжалване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *