Найден Зеленогорски представи в Благоевград новата дясна партия ДЕН, координатор за Пиринско ще бъде юристът-бизнесмен Георги Мавродиев

Бившият зам. председател на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски вчера представи в Благоевград новия десен политически проект – “Достойнството на един народ“ (ДЕН). Това е името на гражданското сдружение, което предстои да прерасне в партия на предстоящото учредително събрание. Причината за създаването на поредната нова партия в дясното политическо пространство не цели разцепление, а оздравяване и изграждане на мостове за неговото обединение.

„Битката за демокрацията трябва да бъде всеки ден и всеки час, ще се стремим да активизираме десните хора. За съжаление 30 години след демократичните промени България е първенец в лошите класации – за най-бедна държава, с най-ниски доходи и най-голяма корупция, с най-висока смъртност. Всички знаем за американската мечта, а каква е българската мечта? Да успеем да се нахраним и да платим сметките си. Очевидно е, че има нещо сбъркано и трябва да се разбие това статукво. Не успяхме, когато Реформаторският блок беше младши партньор на ГЕРБ в управлението, защо те не искаха реформи? Сега същото виждаме, че се случва с „Обединени патриоти”, които също ще платят висока цена. Нашата основна цел и да постигнем средно европейско качество и стандарт на живот за хората в България чрез преодоляване на огромните диспропорции между регионите, защото има огромна разлика в икономическото развитие между Северна и Южна България”, каза Найден Зеленогорски.

„За целта е необходима промяна в Конституцията за въвеждане на второ ниво на местно самоуправление с пряк избор на регионален управител и регионални съвети, които да управляват своите бюджети и бъдат конкурентоспособни, като принципът е „Богати региони – богата държава“, заяви Найден Зеленогорски, който беше успешен кмет на град Плевен 3 мандата.

Сред учредителите на бъдещата политическа партия ДЕН са бивши активисти на ДБГ, част от които вчера бяха заедно с нейния лидер Найден Зеленогорски. Областен координатор на партията в Пиринско е юристът-бизнесмен Георги Мавродиев, който преди това беше активист на ДБГ в Благоевград, а на последните местни избори беше кандидат за общински съветник в листата на „Демократична България“, бил е два пъти член на ОИК в различни избори. Последно беше съдружник с милионера Димитър Стойков във фирмата, която изпрати работници да правят соларни паркове в Саудитска Арабия, но след произтеклите скандали със заплатите на работниците двамата бизнес ортаци се разделиха.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *