338 кутии незаконни цигари откри полицията в Краище, Конарско и Банско, двама задържани до 24 часа

338 кутии незаконни цигари са открити и иззети в хода на проведена в Разложки регион завчера специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на контрабандата, съхранението и незаконното разпространение на акцизни стоки – цигари и нарязан тютюн за пушене, тютюневи изделия без акцизен или чужд бандерол.
313 кутии незаконни цигари, или общо 6260 къса, са открити в двор на къща в село Краище, община Белица. Като съпричастен към деянието за срок до 24 часа е задържан 42-годишен мъж от Разлог с инициали С.М.
7 кутии цигари и 8 найлонови пликчета с такива, или общо 300 къса, са открити и в хранителен магазин в село Конарско, община Якоруда, стопанисван от Ф.К., на 37 години. За случая е уведомена РП – Разлог.
В хода на акцията е проверен и частен дом в Банско, обитаван от Ц.С., на 56 г. Там са открити 18 кутии, или общо 360 къса цигари. Собственикът на къщата е задържан за срок до 24 часа. Цялото количество открити цигари са без задължителен бандерол и са иззети от органите на реда.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *