Топ теми

3390 глоби отнесли шофьорите в Пернишко за месец

3390 административни наказания са наложени на шофьорите в Пернишко само за месец октомври. От тях 606 са актовете, а 2784 – фишовете, съобщи директорът на ОДМВР ст. комисар Димитър Попов. 60 са катастрофите през изтеклите 30 дни. При тях са загинали двама души и един е ранен. Тежките произшествия са в Радомирско. В рамките на няколко дни на пътя за Кюстендил в района на село Байкалско два леки автомобила се забиха в румънски камиони. Водачите на леките коли загинаха на място.

„Основните причини са несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Най-тежките катастрофи стават на хубаво време и на прав участък“, уточни Попов. По думите му в последно време шофьорите в региона станали по-дисциплинирани. Затова и Перник бил на последно място в националната статистика по брой катастрофи, жертви и ранени.

„Правилата за движение започнаха да се спазват. Най-сериозното превишение на скоростта е засечено на външноградската магистрала в Перник. Там ограничението е 80 км в час, а е установен шофьор, който карал със 130 км/ч“, каза още Д. Попов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *