34-г. рилчанин, който се заби с форда си в топола на пътя за Рилския манастир, в болница в тежко състояние, преди 15 г. брат му, свещеник, загинал в катастрофа на същото място

Светлин Николов, който в петък следобед катастрофира на пътя за Рилския манастир, остава в благоевградска болница в тежко състояние. Както “Струма” писа, 34-годишният мъж се заби с форда си в топола край пътя Кочериново-Рилския манастир, на прав участък, след разклона за село Стоб.

От жестокия удар автомобилът се запалил. 20-литровата газова бутилка била пълна догоре. Преминаващи в този момент по пътя спрели и се притекли на помощ, започнали да гасят пламналия автомобил. На място пристигнал и пожарен автомобил, който угасил бързо пламъците и предотвратил избухването на газовата бутилка.

От удара в крайпътната топола младият мъж e получил множество травми – счупен таз, счупени са и двата му крака. Черният и белият му дроб са разкъсани. Св. Николов е настанен в реанимация на болница ПУЛС и едва когато състоянието му се стабилизираq ще бъде транспортиран за столична клиника.

Светослав Николов е собственик на магазин в Рила. В деня на катастрофата той се връщал от Благоевград, а колата била пълна със стока за магазина. Той е баща на едно дете, което е на 5 годинки.

Рилчани си спомниха, че преди 15 години на същото място 34-годишният брат на Светослав, свещеник, се удря с колата си в една от тополите край пътя и загива на място.

Жителите на Кочериново и Рила наричат този участък от пътя Отсечката на смъртта.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Едно към едно

    Нали тополите не са на асфалта? Нито изскачат като катаджии пред колите?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *