34-и ден на антиправителсвени протести

На 34-тия ден на протестите във Варна възстановиха блокадата на кръстовището пред общината. Остават и барикадите на Орлов мост и в Триъгълника на властта в София.

Протестиращите започнаха да се събират около 19 часа пред сградата на Министерски съвет. Движението в района е блокирано. Блокирано е и движението около Орлов мост, съобщава Нова тв. От вчера майките на деца с увреждания преместиха палатковия си лагер на бул. „Александър Дондуков”.

Минути преди  началото на акцията на недоволство т.нар. „отровно трио” обявиха, че гражданското неподчинение продължава. Те не изключват никакви форми на протест.

„Една от тези странни новини е, че ние смятаме да спрем днес гражданското неподчинение. Това е лъжа. Напротив, ще го поощряваме”, каза Велислав Минеков.

„Днес разбрахме от министър-председателя още нещо много интересно, докато се разхождаше с неговото национално известно возило. Че всъщност сме събирали хората тук, защото сме искали да станем депутати с по 2000-3000 лева заплата. Ако мечтата ни беше да станем такива и да постигнем до този успех – приход от 2000 лева, нито г-н Хаджигенов щеше да бъде адвокат с подобна практика, нито г-н Минеков щеше да бъде международно известен скулптор”, коментира Арман Бабикян.

„Повече столчета на журналисти няма да се бутат”, категоричен беше Минеков.

А 170 учени от БАН заявиха в писмо, че подкрепят протеста.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *