34-И ФУТБОЛЕН МЕМОРИАЛ „БАЧЕТО“! „Кожухски сокол“ със златен дубъл в Рупите, юноша на „Беласица“ грабна приза за най-добър вратар

Приключи 34-ият поред мемориален футболен турнир “Бачето”, който се провежда в началото на всяка година в с. Рупите в памет на местния спортен функционер Цветко Грозданов-Бачето. Тазгодишната надпревара се проведе един месец по-късно от обикновено заради пандемията от Ковид-19. По традиция в състезанието участват само местни футболисти – жители или с корени от Рупите, разделени в 5 отбора, играещи на принципа “всеки срещу всеки”. В това издание шампионската купа заслужи “Кожухски сокол”, който дублира титлата от миналата година. Призовата тройка допълниха “Динамо” и “Лава”, следвани от “Космос” и “Юнак”.

Кметът на петричкото село Георги Атанасов награди призьорите с купи и медали, имаше и 4 индивидуални награди. Голмайстор на турнира със 17 попадения стана Ивайло Атанасов от вицешампиона “Динамо”. Приза за “Най-добър играч” взе Филип Даков, състезаващ се за “Лава”, за най-добър защитник бе обявен Ивайло Манолчев от “Кожухски сокол”, а за вратар номер 1 – юношата на “Беласица” Кирил Джигурски, който също бе част от “Кожухски сокол”.

За първи път организаторите изневериха на дългогодишната традиция и не предвидиха пакет прах за пране за последния в класирането с поръчението футболистите му да изперат екипите на останалите участници, каквато беше досегашната практика.

“Независимо от трудното време, което ни съпътства почти една година заради вируса, проведохме нашия турнир. В хода му бяха спазени всички противоепидемични мерки, всички мачове преминаха без проблеми. Заради извънредната ситуация официалната церемония по връчването на наградите се състоя на открито”, обясни Г. Атанасов.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *