Заек в гювеч

Необходими продукти:

2 кг заек

500 гр. гъби

5 бр. моркови

2 бр. зелени чушки

2 бр. червени чушки

5 гл. лук кромид стар

4 бр. картофи

1 гл. чесън стар

10 бр. бахар зърна

15 бр. черен пипер на зърна

1 с.л. вегета

1 с.л. сол

1 с.л. червен пипер

1 ч.ч. олио

1 ч.ч. вино бяло

1 ч.ч. вода

2 бр. дафинов лист

Начин на приготвяне:

Измиваме добре заешкото и го режем на порции.

Запържваме го в малко олио, до зачервяване, и изваждаме в отделна чиния.

Всички зеленчуци режем на парчета и поставяме в отделни чинии.

В глинения съд (гювеча) слагаме на дъното малко олио. Започваме да подреждаме ред месо, ред картофи, ред моркови, ред лук, ред гъби, чушките в два цвята. Накрая добавяме и чесъна, нарязан на две.

Поръсваме с половината от подправките.

Продължаваме с подредбата догоре, наливаме виното и водата.

Затваряме капака и правим тесто, да запечатаме добре около него.

Печем за 3 часа в студена фурна на 180 С.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *