HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

35-годишна намери парче злато на пътя! Мислеше, че е ударила джакпота, но проклятието я застигна мигновено!

В районния съд на руския град Зея в далекоизточната Амурска област е стартирало необикновено дело срещу гражданка, на която ѝ е провървяло да намери на пътя късове злато. Сега радостта от находката е сменена от очакването за немалък срок зад решетките, пише „Российская газета“.

Трийсет и пет годишната обвиняема е заплашена от петгодишна присъда за незаконно съхранение на злато. Според следствието, през есента на миналата година жената е намерила край пътния банкет удивителна находка – 24 слитъка самородно злато, тежащи общо над осем килограма.

Без примесите, съдържанието на чистото злато в късовете се е оказало над седем килограма и половина. Скъпоценната находка, която е оценена от следствието на 19 млн. рубли (над 300 хил. евро – б. пр.), е била прибрана от жената и съхранявана в автомобила ѝ. Но на нея ѝ е провървяло само веднъж – органите на реда са спрели колата и са взели златото.

Малко по-късно дамата получава обвинение по много неприятна разпоредба, член 191 от Наказателния кодекс на Русия: „Незаконно съхранение, превозване на скъпоценни метали във всякакъв вид и състояние, с изключение на ювелирните и битовите изделия и производствения скрап в крупен размер“. Сега я очаква съдията, вероятно този, разглеждал подобно дело в същия съд. Ответник по него е бил мъж, който през 2015 г. намира в гората пакет, в който е имало злато в насипно състояние, както и къс.

И при този случай гражданинът не е съобщил на съответните органи, че е намерил нещо ценно. По-късно следствието научава стойността на находката – над пет милиона рубли (близо 80 хил. евро – б. пр.), по данни на Централната банка. Обяснимо е, че в райони, където се добива злато, такива находки са възможни. Гражданите са наясно с това. Но за това са прекрасно осведомени и правоохранителните органи, които са се научили да търсят и намират незаконния товар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *