HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

35-г. жена от Банско в кома след опасен коктейл с антидепресанти, трима натровени с алкохол приети за ден в МБАЛ – Благоевград

Трима с натравяне от алкохол са приети за ден в спешно отделение на благоевградската болница, сред тях в най-тежко състояние, изпаднала в кома, е 35-годишна жена от Банско. Младата жена посегнала на живота си, като умишлено изпила опасен коктейл от антидепресанти и спиртна напитка. Приета е по спешност в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът станал завчера в дома й в курортния град, открита е от сестра си в безсъзнание, с пяна на устата, отпусната, не реагирала на допир и болка. Около нея имало изпразнен блистер от диазепам, изпити 10 таблетки и още две от друга опаковка, също антидепресанти. Отскоро тя не се чувствала добре, изпаднала в тревожно разстройство, завчера за успокоение посегнала към чашката с алкохола. Транспортирана е от близките й  до болницата в Разлог, предвид тежката интоксикация е приета в реанимация на МБАЛ – Благоевград.

Пациентката е приета с остра интоксикация на организма, изпаднала в кома,  предприети са действия за спасяване на живота й повече от 6 часа, каза началникът на реанимация д-р Любомир Димитров.

При приемане едновременно на лекарства с алкохол, както е в конкретния случай, ефектите на предозиране са силно изразени и при липса на бърза лекарска намеса може да се окаже фатално, поясни д-р Димитров.

Появява се нарушение в сърдечната функция, рязко спада кръвното налягане и дишането се потиска. При предозиране трябва да се предизвика повръщане (до 1 час след приема), ако пациентът е в съзнание, а ако е в безсъзнание – да се извърши стомашна промивка, съветва д-р Димитров.

Той уточни, че рязко спада възрастовата граница на употребяващите алкохол, в реанимация попадат с алкохолна интоксикация и тийнейджърки, сред тях и 13-годишни.

35-годишната жена остава за интензивно лечение в МБАЛ – Благоевград, предстоят допълните изследвания и консултации със специалисти. Още един млад мъж, 43-годишен инженер от МЕИ – София, със собствен бизнес в Благоевград е приет по същото време с тежка интоксикация от алкохол в болницата. Натровеният е транспортиран до спешно отделение от съпругата и децата си. Оказана му е реанимационна помощ и е насочен за специализирано лечение.

40-годишен бивш охранител е открит от майка си в безсъзнание в дома си в Благоевград. Веднага на помощ се притекли съседи и приятели на мъжа. На входа на поликлиниката мъжът колабирал, оказана му е първа помощ от екип на спешно отделение. След лекарския преглед и изследвания е установено, че има здравословен проблем след системната употреба на алкохол и е настанен за лечение в гастроентерология.

Според медиците напрежението и стресът водят да изпадането в тревожно разстройство, емоционално нестабилните за успокоение посягат към алкохола.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *