36 деца и 10 възрастни закъсали с автобус в Пампорово

Автобус, превозващ 36 деца и 10 възрастни, е бил закъсал днес следобед в района на кк Пампорово. Екип на районната служба е успял да евакуира и транспортира децата и техните придружители, предава 24 часа. По същото време пожарникарите от РДПБЗН-Смолян са предприели действия за изтегляне на други два автобуса и няколко леки превозни средства, закъсали в същия район. Към момента пътят е освободен и предстои неговото почистване, уточниха от МВР. За последните 10 часа в пожарните служби са постъпили почти 30 сигнала, свързани с метеорологичната обстановка. Основната част от тях са за паднали дървета, стълбове, отстраняване на опасни предмети и изтегляне на закъсали превозни средства. Най-много сигнали са постъпили в област Смолян. Съобщения, свързани със зимната обстановка има и на територията на областите Кърджали, Хасково и Търговище.

Водачите трябва да шофират с повишено внимание, предвид оперативната обстановка на територията на страната. Тя остава динамична, съобщиха от МВР. Според прогнозата на НИМХ тази вечер и през следващите няколко дни се очаква усложнена зимна обстановка. За утре – 6 февруари, НИМХ-МОН обявява „жълт код“ в 13 области от източната част на страната за валежи от сняг и образуване на снежна покривка между 10 и 15 см. Ще духа умерен до силен предимно северен вятър и ще има виелици и навявания.

Няма ел. захранване в селата Боровина, Букова поляна, Студена, Вехтино, Цирка, Върбина, Равнил, Ляска, Лещак, Равнища, община Баните и частично в населените места в община Рудозем. Към момента снеговалежът е намалял значително. Снежната покривка в Смолян е около 20 см. Пътищата са труднопроходими при зимни условия.

Съвети за безопасност при усложнена зимна обстановка: Водачите, на които предстои да шофират тази нощ и в утрешния ден, да поемат на път подготвени за управление в зимни условия и да се движат с повишено внимание на пътя, апелират от „Пътна полиция“. Призивът е за отговорно поведение на пътя, а изискването към шофьорите на товарни превозни средства е да разполагат с вериги, които да използват в случай на нужда. При въвеждане на временна организация в определени участъци от пътя, всички трябва да спазват стриктно указанията на органите на реда. Органите на реда призовават още да избирате маршрута си само пътища, за които имате информация, че се почистват с приоритет. Пътуванията да се предприемат само в краен случай, с пълен резервоар и автомобил пригоден за пътуване при зимни условия. Да се носят храна, топли дрехи и заредени мобилни телефони. При рязко влошаване на обстановката – преустановете пътуването.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *