37-г. ветеран отказа да стане играещ треньор на пропадналия „Пирин“ /ГД/ в сезона на пречистването

Бившият футболист на пропадналия в най-ниското ниво на родния футбол „Пирин“ /ГД/ Николай Николов отказва да стане играещ треньор на родния си отбор в сезона на пречистването, довериха близки на 37-годишния ветеран, който в кариерата си игра за „Черноморец“, „Локомотив“ /Сф/, „Монтана“, арменския „Бананц“… Вакантният пост му е бил предложен с условието да върне тима още догодина в третия ешелон. Първоначално той е поискал време да обмисли предложението, но в крайна сметка е отговорил, че предпочита да остане на стадион „Бончук“ в Дупница и да изкара още един мандат в „Марек“. Най-вероятно за решението му е повлиял отказът, който е срещнал в опитите да убеди някого от по-опитните футболисти да се завърнат в южния град и да помогнат за изпълнение на целта.

Другият претендент да поеме пиринци Иван Спахиев също не дава индикации, че е готов да приеме поканата, макар че дойде на първата лятна тренировка, но остана само в ролята на зрител. В създалата се ситуация опция е също познато лице в местния футбол – Димитър Киряков, който през 2004 г. спечели с отбора промоция за тогавашната „Б“ група, след което започна работа в детско-юношеската школа, където работи и до днес.

Тандемът Виктор Шишков и Радослав Джугданов е в готовност да поеме ръководството за постоянно, ако не се намери подходящ кандидат да води гоцеделчевци.

СТОЯН МАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *