37-г. Кр. Методиев от бунтарите на Е-79 край Кресна: С думите „Ти ли си най-гърлестият протестиращ?!” полицай Баладжанов ме повали с ритник на пода и започна да ме удря…

37-годишният Красимир Методиев от Кресна се оплака от полицейско насилие. Мъжът, който не отрича, че е криминално проявен, твърди, че на 3 януари в дома му дошли служители на реда, които го отвели в полицейското управление в град Сандански, където бил бит. Вчера той дойде в редакцията на в. „Струма“ в разкъсаната след инцидента тениска и показа белезите по тялото си. Ето какво разказа Кр. Методиев:

„На 3 януари около 8 часа сутринта пристигнаха полицаи, които ми казаха да се оправям. Качиха ме в колата и ме закараха в санданската полиция. В кабинет на третия етаж полицай Баладжанов ме посрещна и ми каза: „Ти ли си най-гърлестият протестиращ?! Мама ти циганска”, и с един ритник ме свали на земята, след което започна да ме удря.

Не разбрах защо ме задържаха. Уж за някаква кражба на автомати. Пуснаха ме чак към 18 часа. Отидох на лекар, защото ме болеше цялото тяло, а днес си извадих медицинско свидетелство в Благоевград, тъй като в Сандански ми отказаха. Вярно е, че ходих на протестите в Кресна, но нали сме демокрация?! Доколкото разбрах, вчера са били привиквани в полицията и други участници в протестите, които обаче бързо са ги пуснали. Само мене – не. Молих да ме освободят, защото имам четири деца вкъщи, а майка ми е болна на легло и няма кой да й даде да яде. Ако съм виновен за нещо, това ли е начинът? Едва дишам след боя, болят ме гърдите. Искам справедливост и да се провери откъде са му колите и камионите на този полицай”.

При прегледа, извършен вчера от управителя на отделението по съдебна медицина в МБАЛ – Благоевград д-р Камен Аврамов, са установени кръвонасядания на главата, гърба и двете бедра, натъртвания по меките тъкани на гръдния кош, с което му е причинено временно разстройство на здравето, става ясно от медицинското свидетелство. Красимир Методиев предостави и снимки, на които се забелязват белезите.

Името на санданския полицай Ивайло Баладжанов нашумя покрай екшъна с петричанина Иван Чангов-Ванчо Тери, който се разигра в първите часове на 23 юни 2011 г. пред сградата на полицията в град Сандански. Скандалът, прераснал в престрелка, възниква, след като Иван Чангов е привикан в полицията заради самонадеяна постъпка – шофиране в забранената пешеходна зона. След пукотевицата пред сградата на полицията бяха ранени полицай Баладжанов и Ванчо Тери. Петричанинът бе обвинен в опит за убийство на полицая, като в Окръжен съд – Благоевград получи присъда от 5 години затвор и глоба от 20 000 лв., която бе потвърдена от ВКС.

ЕКИП „СТРУМА“

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *