38-ят ден на протести премина без напрежение

38-ия ден на недоволство демонстрации отново имаше в различни градове на страната. 

В София протестът беше по-малоброен от обикновено, по думите на организаторите от “Отровното трио” причините са дъждовното време, почивният ден и големият християнски празник Успение Богородично.

Поредната вечер на протести в столицата премина без сериозни конфликти и поводи за напрежение. Традиционно недоволните от управлението се събраха на площад “Независимост” към 19.00 часа.

“Искаме по-добро развитие, да се развиваме, не да бягаме в чужбина и да не си стоим в собствената си държава”, казват протестиращи, цитирани от NOVA.

Един мъж беше арестуван малко след 19:30 часа. След множество сигнали от страна на граждани, че мъжът е пиян и се е изкъпал във фонтана пред президентството, на място дойдоха служители на столичната полиция и го задържаха.

Имаше и напрежение между протестиращите и гражданка, която изрази недоволството си срещу антиправителствените протести.

До сблъсъци не се стигна, а конфронтацията остана на ниво словесни пререкания.

Към 21.00 часа протестиращите се отправиха към “Орлов мост”. Там, по случай празника Успение Богородично,  отправиха обща молитва. Импровизираната служба оглави архимандрит Дионисий, на когото през 2016-та година Синодът наложи временна забрана да служи.  

Към 22.00 часа заваля силен дъжд и повечето протестиращи си тръгнаха.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *