390 лв. спират футболистките на „Ботев-Лозно“ да довършат сезона

390 лева са необходими на единствения женски отбор по футбол в Кюстендил, за да продължи участието си в турнирите на БФС до края на полусезона. Изчисленията направи президентът на  ФК „Ботев-Лозно” Мая Митрева.  Парите трябва да покрият разходите за транспорт, храна и минерална вода. Тимът се включи в два от турнирите, а остават още три.

„От тази година се записах в клуба на Мая Митрева. Тренираме упорито на една от спортните площадки в града по два пъти седмично. Първоначално ходех в залата по волейбол, почти 2 г., но динамиката на футбола ми хареса повече. Имам си и собствен екип, който мама ми поръча по интернет от известен спортен сайт.  Миналата събота ходихме в София и се представихме много добре”, разказва шестокласничка от ІІІ ОУ, състезаваща се за „Ботев-Лозно”. „Много сме задружни, още от началото се сплотихме. Дори при сложните упражнения с преход се справяме по-добре и от момчетата, в доста отношения те могат да ни завиждат”, добавя Доника Маркова.

Един от лидерите на терена е Яна Йорданова. „Имаме амбиции, но в България са само 2-3 момичешки отбора, надявам се да продължа, въпреки че в страната ни женският футбол не е много развит”, заяви тя.

Това, че семейството на Мая Митрева е отдадено на футбола, показва и решението на нейната дъщеря Ивана да стане футболен съдия. Момичето, което през март бе една от подгласничките на „Девойка Кюстендилска пролет“, вече има зад гърба си не една и две срещи. Мечтата й е да бъде рефер от международна категория. В момента Ивана е в ХІ клас на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Й. Захариев”, специалност „Банково дело“. Баща й Раденко е бивш футболист.
„Много се надявам на заседанието на ОбС – Кюстендил да ни бъдат отпуснати 390 лв. за финансово подпомагане на клуба. В него играят 20 момичета на възраст от 13 до 15 г. Изградихме сплотен колектив, а с играта си момичетата бързо спечелиха и фенове”, сподели М. Митрева.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *