Вижте как алкохолът влияе на външния ни вид

Чаша вино ви кара да се чувствате свободни – очите ви блестят, нивото на стрес намалява, движенията ви стават по-свободни. Но наистина ли алкохолът ви прави по-привлекателни или просто така изглежда? Козметиците и диетолозите смятат, че алкохолът не е добър приятел за външния вид. Той насърчава подуването и ако се злоупотреби, може да причини сухота на кожата и преждевременни бръчки, тъмни кръгове около очите и загуба на мускулна маса, пише списание Elle. Вината и коктейлите обаче отдавна са важна част от социалния ни живот и ние няма как да ги ограничим напълно.

Какво обаче трябва да изберем?

Натурални вина

Принципно всяка алкохолна напитка съдържа захар. Захар и други химикали обаче не се добавят към естествените биодинамични вина, така че те могат да се считат за по-безопасни. Магически мехури Пенливите вина са по-нискокалорични от неподвижните (80 kcal на чаша в сравнение със 120 kcal в червена чаша). Но те действат и по-бързо. С балончета е толкова лесно да кажеш „да“ на втората чаша! Бира или вино

Придържайте се към популярната мъдрост: „Не смесвайте напитките от грозде с тези от зърнени храни“ – в противен случай рискувате да получите сериозно главоболие. Ако имате непоносимост към глутен, избягвайте зърнени напитки като бира, водка или уиски. Пиво Бирата е по-малко мощна от виното, но не се заблуждавайте, тя също е пълна със захар, така че няколко чаши са напълно способни да повлияят на баланса на тялото. Това важи особено за стаут (английски малцов ейл), тъмна бира с карамелизиран малц. Една халба е еквивалентна на свински котлет – 220 kcal и нито грам хранителни вещества!

Силен алкохол Водка с лед или текила с лимон не ви обещават безкрайни вкусови удоволствия, но съдържат много по-малко захар от виното. Ако добавите тоник, сироп или нещо друго към тях, автоматично ще увеличите дозата на калориите. Силните напитки стимулират метаболизма, но не забравяйте – те все още са алкохол. Внимавайте да не пиете твърде много.

Правилото на едната чаша

Ограничете се до една или две чаши. Колкото и смешно да звучи, допиването на бутилка с вино е много по-лесно, отколкото въздържанието.

Безалкохолна диета Опитайте да изкарате поне три дни в седмицата без глътка алкохол. Това укрепва тялото и кожата и очите моментално реагират на такива дни. Трудно ли е да откажете предложената чаша вино? След това не забравяйте, че отнема 20 минути усилена работа във фитнес залата, за да се обработят калориите от нея!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *