4 важни неща, които ръцете разказват за здравето ви

Учените, по-специално невролозите и психолозите, изучавайки дланите и пръстите, могат да разкажат много за социалния, емоционалния и физическия живот на собствениците си. И тези открития са подкрепени от изследвания.

Мускулната сила и безименния пръст?
Вземете, например, атлетични способности: сравнявайки дължината на индекса и безименния пръст, можете да оцените физическото състояние на човека.

През 2017 г. изследователите открили, че тези данни са на лице още по време на пренаталния период на развитие: колкото повече тестостерон произвежда плода, толкова по-дълъг е безименният пръст. А тестостеронът е хормон, който подобрява спортните постижения.

Пространствено мислене
Изследователи от Норвегия установиха, че високото ниво на пренатален тестостерон води до разликата в дължината на средният пръст и показалеца показва колко добре човек се справя с пространствените задачи. Те включват запаметяване на маршрута, пространствено-логическо мислене.


Пръсти и моногамия
Дължината на пръстите може да говори за преданост или предателство към партньора ви. Съвсем наскоро учените са измерили палеца и показалеца и след това са провели проучване. И мъжете, и жените с дълги пръсти заявяват, че предпочитат краткосрочни отношения с няколко партньори. А онези, чиито пръсти са по-къси, избират лоялност към един партньор. Тези резултати могат да се дължат и на пренатална експозиция на тестостерон.

Обемът на белия дроб зависи от размера на дланта?
Корейски учени са открили, че по-голямата длан може да говори за по-голям капацитет на белите дробове. В изследването участваха 1773 здрави жени. И тъй като силата на ръката по принцип е показател за общата мускулна сила и общото здраве, изследователите са стигнали до заключението, че тестването на този показател при по-възрастните хора може да бъде информативен начин за тестване на белите им дробове./ zdrave.to

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *