HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

4-г. дете измина километри в студа, за да спаси баба си

4-годишно момиченце измина цяла миля през дивата сибирска пустош, при минусови температури, за да помогне на болната си баба, съобщава “Гардиън”, цитиран от “24 часа”.

Руската червена шапчица е приета като герой в република Тива, но действието й докарало на родителите й сериозни проблеми.

Саглана Салчак живеела с баба си и дядо си във фермата им, намираща се в гора насред тайгата, в близост до Монголската граница. Мястото било доста отдалечено – на 12 километра от най-близкото селище.

Една сутрин през изминалия месец момиченцето открило баба си да лежи неподвижна в леглото. След като се посъветвало със слепия си и безпомощен дядо, момиченцето решило да тръгне до близкото село и да повика помощ.

Вземайки само кутийка кибрит, момиченцето поело на пътешествие през сутрешния мрак, а термометрите показвали фрапиращите -34 градуса по Целзий. То тръгнало по познатия за него път край реката, който тогава бил затрупан. За щастие детето се е справило с преспите и  не се е срещало с “големи вълци”, които често нападали добитъка на семейството й.

След пет изтощителни мили, детето почти изпуснало къщата на съседите си, скрита в храсталаците, но един от тях я забелязва. Там възрастните повикали медицински екип от близкото село, който първо прегледал детето и остановил, че има лека настинка. След като отишли в дома на малката героиня, открили обаче, че баба й е починала от инфаркт през нощта.

Пред местните медии момиченцето разказва, че не го е било страх. Само й е било студено и е била много гладна.

Майката на Саглана и пастрока й има собствено стадо коне в другия край на страната. За сега момиченцето е настанено в дом, където е посрещнало петия си рожден ден. А срещу родители й е повдигнато обвинение, че са оставили детето си в неподходяща за отглеждане среда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *