HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

4-г. момченце от Благоевград падна от катерушка, с мозъчна травма спешно прието в „Пирогов

4-годишно момченце от Благоевград е с тежка мозъчна травма, след като падна от детско съоръжение катерушка-конче. Пострадалото дете е с оток на мозъка и с реанимобил е транспортирано за лечение в столичния институт „Пирогов“. То се нуждае от специализирано неврохирургично лечение.

Нелепият инцидент станал през уикенда, момченцето си играело на детска площадка, намираща се в междублоковото пространство в кв. „Запад”. По време на играта около 16,00 часа неволно момченцето полетяло от съоръжението, при падането си ударило силно главата.

Майката, която била до него, незабавно потърсила лекарска помощ. Детето започнало да се чувства зле, обилно да повръща, станало унесено. Прието е в спешно отделение, където е свикан лекарски екип от хирурзи и педиатри за консултация. При направените изследвания е установено, че има мозъчна контузия. Проведена е консултация със столичния неврохирург д-р Михаил Захаринов, под активно наблюдение от анестезиологичен екип момчето е транспортирано за столицата, където неврохирурзи провеждат лечение за овладяване на травмата.

ПЕТЪР ВАСЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *