Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

4-г. момченце погълна монета, транспортираха го за „Пирогов”

4-годишно момченце от Дупница погълна монета от 5 стотинки и с линейка на Спешен център беше транспортирано спешно за „Пирогов”. От тел. 112 е подаден сигнал в Спешен център – Дупница, че разтревожена майка е съобщила, че синът й глътнал монета. Дежурният медицински екип се отзовал веднага на сигнала и като пристигнали на мястото, ги посрещнали две силно изплашени жени – майката и бабата на 4-годишния Асен. Те през сълзи разказали, че детето си играело с монета от 5 стотинки и в един момент я поставило в устата си и я глътнало.

Детето е транспортирано до Спешен център. Направена му е образна диагностика и стотинката “лъснала” на рентгеновата снимка. Момченцето е транспортирано за „Пирогов”, тъй като в дупнишките болници няма такава клинична пътека в детските отделения.

„Няма опасност за живота на Асен. Стотинката ще излезе по естествен път”, коментираха медици вчера. Те споделиха, че често пациенти са им малки деца, погълнали най-различни дребни предмети или пък ги напъхали в носа или в ухото.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *