4 Г. СЛЕД РОДНИНСКИ ЕКШЪН: Съдят братя, потрошили опонент при масов бой в ромската махала на Благоевград

Двама братя ще бъдат изправени на съд, след като нападнаха с брадва    свой опонент при масово сбиване в ромската махала на Благоевград.  Екшънът се разиграл на 3 април 2020 г. вечерта, след като младата майка Евгения Димитрова се оплакала на вуйчо си, че била набита от мъжа, от когото имала тримесечно бебе. Вуйчото Славчо Искренов събрал роднини и тръгнал към къщата на побойника Георги Методиев, за да му потърси сметка защо е посегнал на племенницата му.  Когато пристигнали, пред къщата вече ги чакал Георги с неговите братя Александър и Зекир и започнала кавга, която ескалирала във физически конфликт. Славчо Искренов бил ударен по главата с тъпата част на брадва от единия брат, след това другият го цапардосал с дърво.

Заформило се масово меле, при което се разхвърчали камъни и керемиди между участниците в сбиването, което било прекратено след намесата на полицията. При саморазправата най-тежко пострадал Славчо Искренов, който бил транспортиран за „Пирогов“  с фрактура на черепа, контузия на мозъка и други наранявания, което наложило да бъде опериран по спешност.

С контузна рана на главата в хирургично отделение на МБАЛ – Благоевград бил приет единият брат – Зекир Методиев, който бил и с комоцио.

Разследването по случая отнело близо 4 години, като в крайна сметка двамата братя – 27 годишният Александър и 25- годишният Зекир Методиеви, са обвинени, че като съизвършители  са причинили средна телесна повреда на Славчо Искренов. Обвинителният акт е внесен в Районен съд – Благоевград и предстои насрочване на делото.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА   

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *