4 ефективни съвета за стягане на кожата след диета

В процеса на бързо отслабване кожната ни покривка губи еластичност и не успява да се приспособи към новите форми на тялото ни. Най-често от тази напаст страдат гърдите, дупето, коремът и вътрешната част на бедрата. Последствията от бързото отслабване издават и ръцете, чиято кожа също провисва.

За да заличат тези неприятни последици от рязкото отслабване, някои отиват в клиника по пластична хирургия, но има и няколко не много сложни и не така травматични методи.

Овлажняване на кожата
За стягане на отпуснатата и увиснала кожа ще помогне редовното използване на укрепващи и овлажняващи средства. При избора на крем, лосион или тоалетно мляко с овлажняващ ефект е необходимо да се обръща внимание на компонентите, които способстват за изработването на колаген и еластин в кожата. Влизащите в състава на козметичното средство витамини А и Е, екстракт от алое вера и други растителни компоненти увеличават кожната еластичност.

Обновяване на кожата
Редовното използване на козметични средства с пилинг ефект подпомага значително стягането на провисналата кожа. Ексфолиантите подобряват циркулацията на кръв, намаляват застоя на течности и повишават еластичността на кожата. За бързо избавление от проблема може да се използва скраб по-често от два пъти в седмицата. Идеалният вариант е да си приготвим сами домашен ексфолиант от натурални продукти.

Правилно хранене
Докато са на строг хранителен режим, жените често лишават организма си от много полезни вещества. В такъв случай кожата страда от недостиг на белтъчини, които са забранени в много от диетите. За да получите необходимите за организма ви белтъчини, без това да се отразява на теглото ви, съдържащите ги продукти яжте в първата половина на деня. Идеалният вариант е по време на закуската. Орехите, млечните продукти и рибата, които съдържат белтъчини в достатъчна степен, помагат за образуването на еластин и колаген. Тандемът „разумни тренировки плюс здравословно хранене“ помагат да се съхрани младостта и стройността на тялото и еластичността на кожата.

Масаж
Масажът е смятан за един от най-ефективните начини да се придаде на кожата здравина и еластичност. Освен това един курс масаж забележително закрепя ефекта от диетата, подобрява кръвоснабдяването на кожата и обезпечава доброто й подхранване. Освен това масажът влияе благотворно на състоянието на централната нервна система.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *