4 клуба от 3 държави изкушават вратаря на „Вихрен“ Ст. Кунчев, готвят младок от местната школа за първия тим

4 клуба от 3 държави изкушават вратаря на „Вихрен“ Стефано Кунчев. 27-годишният троянчанин призна, че освен от наставника на румънския втородивизионен “Дачиа Униреа” Флорентин Петре, за което вестникът писа, той е получил настоятелно обаждане и от предводителя на “Добруджа” Емил Велев-Кокала.

“Действително потърсиха ме както господин Петре, така и господин Велев. Не мога да се оплача от липса на оферти, такива постъпиха и от Гърция. Тези дни ще стане ясно какво ще е бъдещето ми. От ръководството на “Вихрен” не са ме търсили да говорим така, че всичко е възможно”, разкри стражът на гладиаторите. Стана ясно, че отвъд Промахон интерес към привличането на Кунчев са проявили 2 отбора. Единият е „Караискакис“, който е 8-ми във второто гръцко футболно ниво, като интересът на тима от град Арта датира още от лятото, когато вратарят отклони запитванията и на третодивизонния „Тиликратис“ от остров Лефкада, и на елитния македонски „Работнички“, за да остане в курортния град. Към днешна дата интерес към санданския страж проявява и тимът от гръцката Гама Етники „Епископи“ /Ретимно, о-в Крит/, където през сезон 2015/16 г. се подвизаваха ексголаджията на „Пирин“ /ГД/ Виктор Шишков и бившите играчи на „Вихрен“ и „Пирин“ Радослав Бачев и Руслан Иванов. Междувременно броят на зимните контроли на вихренци набъбна на 6, след уговорен спаринг с “Банско” за 26 февруари. Преди това подопечните на наставника Здравко Лазаров-Електричката срещат “Кариана”

/19 януари/, “Добруджа“ /03.02/, деветнайските на ЦСКА /06.02/, столичния “Локомотив” /09.02/ и ОФК “Пирин” /13.02/. Увертюрната сбирка на санданчани през 2019 г. е насрочена за сряда.

“Преговаряме с неколцина млади футболисти, кои от тях ще откликнат на предложението ни да работим заедно, ще стане ясно в сряда. Засега желание да напуснат отбора заявиха трима от формацията, която заварих в средата на есенния дял от първенството. Това са нападателят Борислав Хазуров и защитниците Мирослав Марчев и Божидар Станчев. Аз настоявам в отбора да остане Даниел Златков, неговият опит ще ни е нужен, но всичко зависи от договорката му с клубното ръководство. Поддържам връзка с него, възстановява се по план от контузията и се надявам да започне с нас зимната подготовка”, коментира Здр. Лазаров. В същото време треньорът на вратарите в клуба Иван Христов заяви амбиция през пролетта в първия тим да се качи местен страж. “Разполагаме със Стефано Кунчев, дублиран от Стоян Деспотов, но е време млад местен кадър да бъде интегриран към мъжкия тим. Имаме 1-2 момчета, родени след 2000 г., които имат качества, дано успеем да изградим някой от тях, защото след Ивайло Иваников в Сандански практически местен вратар не е качван в първия отбор”, заяви Ив. Христов.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *