HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

4-МА ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ В ПИРИНСКО С ПЪРВИ БРИФИНГ! Ето какво споделиха

Навръх 34-ия си рожден вчера депутатът от ГЕРБ – Банско Александър Мацурев за няколко часа отхвърли заседанието в парламента и първата среща след избора му в 44-то НС с журналистите в Благоевград, след което отпътува за родния град да празнува с близки и приятели.

На брифинга с колегите му Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов и Георги Динев рожденикът изрази задоволство от двете парламентарни комисии, в които бе разпределен – по земеделието и околната среда, и обеща да впрегне целия си потенциал, за да може Банско да има втори кабинков лифт.

Савеклиева изведе като приоритет на работата на групата на ГЕРБ от Пиринско довършването на АМ „Струма“, защото ако това не се случи до края на 2020 г., България ще бъде принудена да връща на Европа похарчените до момента пари.

Най-младият депутат от благоевградската парламентарна група Стефан Апостолов пък с младежки ентусиазъм призна, че му било много интересно в парламента, и въпреки че е от новаците, се чувства доста сигурен под напътствията на доайена Савеклиева. „С нея сме като един млад отбор с опитен капитан, всички сплотени в юмрук“, образно описа ситуацията в НС синът на симитлийския кмет Апостол Апостолов.

Най-горещо на брифинга бе на експредседателя на ОбС в Петрич Георги Динев, който трябваше да отговаря на въпроси за новата заместник областна управителка Антоанета Янчева. Динев призна, че младата юристка е негова кандидатура, подкрепена от петричката организация на ГЕРБ, която той оглавяваше допреди изборите, както и от санданските им съпартийци, но не успя да отговори на въпроса откога Янчева е член на ГЕРБ.

4-мата депутати признаха, че нейното име е било единственото, което обсъждали за отговорния пост, и вдигнаха в неведение рамене на въпроса кога ще има втори заместник областен управител. Савеклиева потвърди, че той ще е от квотата на коалиционните им партньори.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *