4 м. след любопитен търг! С генерално пълномощно от новите наематели Мартин Грънчаров пак пое управлението на барчето на операта

Бившият наемател на барчето на операта Мартин Грънчаров, син на ресторантьора Г. Грънчаров-Джорджо, отвори заведението с генерално пълномощно да представлява управителя на казанлъшката фирма „Южен полъх 10100“ ЕООД Николай Трифонов Михалев. Дружеството спечели търга за 10-годишен наем на общинския имот на площад „Македония” в топцентъра на Благоевград с рекордна оферта от 10 560 лв., но от наддаването през януари чак сега заведението отвори за клиенти заради законовите срокове до влизане в сила на кметската заповед, сключване на договора и последвалото извънредно положение, което затвори ресторантьорския бизнес.

Слуховете са, че новите наематели и Джорджо не са се разбрали за цената на подобренията, направени от него при грандиозния ремонт, който той извърши преди 5 години.

Първия наем новите съдържатели трябва да внесат в общинската хазна до 14 юни. Към сумата от 10 560 лв. за помещението с полезна площ от 203 кв.м „Южен полъх 10100“ ЕООД ще трябва да прибави и наема за откритата тераса, която заема части от площада и от градинката при операта. При забавяне на плащането общината е в правото незабавно да предприеме стъпки по прекратяване на договора с едномесечно предизвестие. Ако новите наематели не успеят да покрият задълженията си и се стигне до разтрогване на партньорството, казанлъшката фирма ще загуби депозита си от 10 000 лв. в общинската каса.

Както „Струма“ писа, шокиращата оферта на „Южен полъх 10100“ ЕООД озадачи сериозно местния бизнес, който прогнозира, че новите наематели няма да издържат при тази цена и бързо ще се откажат. Предишният наемател на барчето на операта Георги Грънчаров-Джорджо плащаше 5725,20 лв. с ДДС.

На наддаването през януари най-високата оферта от местните ресторантьори бе на „Аполо – Радослав Зашев“, съдържател на популярното благоевградско кафене „Джошуа“ – 4501лв. без ДДС, който остана втори. Очакванията бяха победителят да се откаже да сключи договора и така да спечели Р. Зашев, но това не се случи. Затова сагата с барчето на операта се следи с интерес от благоевградските ресторантьори.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Едно към едно

    Сега ще почнат едни вайкания за невъзможността да се плаща тоя наем при тия условия, като че ли насила го карат да е наемател! Целта винаги е една-да се намали наема. Истината е, че се печели яко от това местенце. И Кмета не трябва да им пуска гювеч!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *