4 навика, които развалят зъбите

слепителната усмивка е едно от най-чаровните неща у хората, затова всеки трябва да се грижи старателно за зъбите. Д-р Учена Окойе разкрива пред Female First кои са навиците, които съсипват зъбите ви, без да подозирате.

1. Агресивно търкане с четката

Да миете зъбите поне 2 пъти на ден е задължително, но прекалено агресивното търкане с четката, големия натиск, причиняват кървене и износват зъбния емайл. Мийте зъбите по-бавно и внимателно и сменяйте четката на 2-3 месеца.

2. Гризене на ноктите

Ако гризете ноктите си прекалено често, значи подлагате на ненужен стрес зъбите и челюстта. Гризенето на ноктите е в резултат на нервност и напрежение, затова е по-добре да опитате да си създадете други навици, които не са вредни, например – да стискате антистрес топка.

3. Скърцане със зъби, стискане на челюстите

Тези навици отново са в резултат на нерви и напрежение. Но тези неща развалят зъбите и са отговорни за появата на неправилни съотношения между челюстите и аномалии на захапката. Появява се болка в челюстта и главата.

 4. Използване на зъбите за инструмент

Зъбите помагат за храненето, а не за отварянето на опаковки. Много се изкушават да си помогнат със зъби, когато не могат да развъртят капачка, да отворят плика с чипса и т.н. Но това може да доведе до ронене на зъбите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *