HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

4 начина да подготвим кожата си за пролетта

Средата на март е и времето ще се затопля все повече. Идва време да приберем в гардероба дебелите дрехи, с които се навличахме цяла зима. Кожата ни е загрубяла през студените дни, затова е време да се погрижим за нея, защото идва пролетта.
Ето няколко начина, с които кожата ни ще засияе:

Излющване на старата кожа
В навечерието на пролетта трябва да се погрижим за почистването на мъртвите клетки от кожата. Ако не го направим, ние саботираме хидратиращия и овлажняващ ефект, който имат почистващите млека или кремове, които ползваме. Дерматолози съветват в края на зимата да търкаме тялото си с подходящи четки или гъби за баня поне два пъти седмично. Друг вариант е всеки път преди да си вземем душ, да почистваме на сухо кожата от мъртвите клетки чрез специалната за това гъба луфа. Може да започнем първо от петите и с въртеливи движения да вървим нагоре по тялото. Хубаво е да обърнем повече внимание на лактите, колената и гърба. Ако е останало нещо, което сме пропуснали, ще го отстраним под душа, най-добре с мека гъба за баня.

Почистване
Много от обикновените сапуни съдържат алкални съединения, те изсушават кожата и оставят чувството за повишена опънатост. Причината е, че на кожата й трябват поне 24 часа, за да възстанови производството на естествените масла. Когато се къпем с различни сапуни и душ гелове, ние не само почистваме кожата от мръсотиите, но и отмиваме тези важни съставки. Затова трябва да ползваме такива, които могат да я хидратират. Обикновено в основата им има глицерин.

Овлажняване
След като сме почистили и освежили кожата си след баня, трябва да я овлажним, за да възвърне мекотата си. През лятото сме свикнали да си слагаме лосион след плаж или къпане и много пъти забелязваме как кожата ни е изключително гладка и сияйна. Същотото трябва да го правим и през зимата, но ако сме пропуснали, трябва да си наваксваме със специални овлажнители след всяко къпане. Някои от тях съдържат вещества, които увеличават колагена в кожата и подобряват еластичността й.

Придаване на гладкост
Какво да правим с целулита? Все повече жени се притесняват от него и не могат лесно да го скрият. Експерти смятат, че най-добрият начин да се справим с него е яденето на повече плодове и зеленчуци, пиене на достатъчно вода и спортуване няколко пъти седмично. Има и много антицелулитни кремове, те само ще намалят ефекта от „портокаловата кожа“, но няма да я заличат напълно. Затова в края на зимата е хубаво да помислим за здравословна диета с много витамини, съчетана с достатъчно упражнения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *