4 основни грешки при събиране на багажа

Благодарение на нискотарифните компании, все повече хора пътуват все по-често. Те обаче трябва да намерят начин да се справят с ограниченията за багаж, характерни за този тип авиолинии, пише
lifestyle.bg. Ето някои от основните грешки, които допускаме, когато подреждаме куфара.

Навиване на руло на дрехите

Този популярен трик за пестене на място всъщност никак не е ефективен. Освен че получаваме намачкани до безобразие дрехи, рулата им заемат повече място, отколкото ако ги сгънем добре и подредим едно върху друго.

Прекалено много неща в ръчния багаж

Ако заминаваме за три дни, няма смисъл да носим повече от два чифта обувки – едни на краката и едни – в куфара. Най-лесният начин да не прекалим и с дрехите, е да планираме тоалетите конкретно за всеки ден и да вземем един допълнителен за всеки случай.

Нахвърляне всичко накуп

Освен че това е най-неефективният начин за пестене на място, безразборното нахвърляне на багажа в куфара е и доста нехигиенично – не бихме позволили на обувките ни да се допират до бельото.

Навличане на дрехите за пестене на място в багажа

Факт е, че когато пътуваме с ръчен багаж, трябва да облечем най-обемните и плътни дрехи – боти, яке, шал. Но не е нужно да прекаляваме, защото само ще се измъчим при проверките за сигурност на летището.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *