4 основни клопки при запознанствата с интелигентните жени

Ако сте интелектуално динамо, вие сте длъжни да излизате с хора, които не са толкова умни като вас. Или ще знаете повече за вашата конкретна област на опит, или ще ги надхитрите навсякъде. Както при всяко предимство, страхотният интелект може да работи срещу вас при романтичните срещи. Ако сте умни и искате да успеете в любовта, има някои клопки, които трябва да избягвате.

1. Да бъдете всезнаещи

Някои интелектуални дами са като човешки енциклопедии. Можете да седите на вечеря, да пиете вино и да говорите безкрайно много за науката зад винопроизводството. Или, без значение каква тема повдигате, да знаете повече за нея и да искате да се увери, че мъжът, с когото имате среща, е наясно с това. И така, как да споделите знанията си, които правилният човек ще намери за очарователни, без да го отегчите или да му досадите? Започнете с малко – коментирайте защо горещите дни и прохладните вечери създават по-добро вино. Ако наистина ги интересува, ще поискат повече. Но дори и тогава не продължавайте безкрайно.

2. Говорите пренебрежително на човека, с когото сте на среща

Да, в един момент ще се срещате с някой, който казва нещо, с което не сте съгласни, или, което е още по-предизвикателно, нещо, което е просто грешно. Но има тънка граница между това да отстоявате убежденията си и да говорите пренебрежително на някого. Напълно добре е да изложите позицията си или да предложите своя кратък аргумент, но в момента, в който се спуснете към критикуването на техните вярвания (колкото и да са невежи) или се държите така, сякаш сте най-мъдрите, с вашата среща е свършено.


3. Коригирате го

Може би той казва, че се чувства „гаден“, след като е ял толкова много, когато е трябвало да каже „гади му се“. Да, това е грешно. Но ви препоръчваме да не го поправяте. Защо? Разход-полза: Ползата от това да му кажете точната дума винаги ще бъде по-малка от цената на това, че сте го накарали да се почувства неловко. Никога не искате да карате някого да се чувства глупав.

Опитните интелектуални дами правят точно обратното – правят срещата им специална. Добре е да използвате правилния термин, когато го попитате дали все още му се гади, но избягвайте да го коригирате. След като поправите някого, вие преставате да бъдете негова среща и ставате негов учител или родител. Играта приключи.

4. Опитвате се да бъдете прави

Друго изкушение, когато си интелектуална дама, е желанието да сте винаги прави. Умните хора често смятат, че са спечелили знанията си чрез усърдна и упорита работа, и е досадно някой – особено някой, който не знае толкова много – да изказва погрешно мнение. Това, което може да започне като забавен интелектуален дебат, може да се превърне в дразнещ спор.

Ето каква е сделката: хората, които смятат, че са прави, невинаги са. Дори и да сте, опитът да убедите някой друг, че сте прави, е пълна загуба на време. Вместо това изразете мнението си, но с уважение ги оставете да си каже мнението. Повярвайте ни, ако го направите, той все още може да е наоколо, за да разбере, че сте прави (ако сте!).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *