4 петрички фирми без всякаква конкуренция си поделят 777 000 лв. за ремонт на улици в общината, разобличиха Вл. Заечки за невярна препоръка

В пълен синхрон 4 петрички фирми подадоха документи за ремонт на няколко улици в общината, обособени в 5 отделни позиции на една обществена поръчка, без въобще да дублират желанията си. Така  „Анкер груп” ЕООД, „Кирил Смилянов Тодоров” ООД, „Живел енерджи” ООД и „Стройкомерс-58” ЕООД се вписаха като единствени играчи за ремонтите на улиците в с. Кулата и Генерал Тодоров /„Кирил Смилянов Тодоров”/, с. Кърналово,  с. Михнево и с. Старчево /”Живел Енерджи” на съветника Живко Коемджиев и на сина му Асен/, с. Самуилово, Скрът и Габрене /”Стройкомерс-58” на Константин Соколов/ и в гр. Петрич /„Анкер груп” на Стойко Назъров/. Прогнозната стойност за ремонта на всички улици е 776 666.68 лв. без ДДС.

Без всякакви препятствия фирмите минаха първия етап от конкурса, като получиха указания в 5-дневен срок да отстранят дребни пропуски при попълването на документите си. Комисията щедро даде същия шанс и на „Кирил Смилянов Тодоров” ООД, въпреки че собственикът на фирмата бе спипан в умишлено подадена невярна информация – строителят представил препоръка от общинския съветник Владимир Заечки, че се справил много добре с ангажиментите си като подизпълнител на спечелена от Заечки поръчка за ремонт на тротоарите в Чепеларе, при насрещната проверка от община Чепеларе обаче били категорични, че Вл. Заечки не е имал подизпълнител, което на практика уличава и двамата строители в лъжа. Въпреки това петричката комисия заръча на Тодоров да си избере и посочи друг строителен обект, по който е работил през последните 5 г., за да може да се впише в изискванията към участниците. 

Нови 216 666 лв. без ДДС е приготвила община Петрич за благоустрояването на  ул. „Беласица“ в гр. Петрич“ и реконструкцията на пътната връзка към с. Марикостиново, но там процедурата по набиране на оферти още не е приключила.

За разлика от нея, вече е ясно кой ще строи местен път от 543 м към храм-паметника „Св. Петка” в Рупите на стойност 239 903 лв., при прогнозна стойност от 200 000 лв. Това е благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг” ООД на Стефан Стоев и Костадин Костов, която се класира на І място в надпревара с благоевградската „Растер юг” ООД, предложила с 35 лв. повече.

В. „Струма” вече писа, че и тук конкуренцията е само на хартия, защото „конкурентът” „Растер юг”  е собственост на Радослав Костов, който е брат на Костадин Костов. Третият кандидат за строителството на пътя – „Стилстрой – М”, неочаквано се отказа по средата на конкурса, като пропусна дадения й 5-двневен срок да попълни дребните пропуски в документацията си.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *