4 причини защо киселото зеле е вредно за организма ни

Хората вече започнаха да си разменят рецепти за кисело зеле и да правят своите опити в това да си осигурят вкусна салата през цялата зима. Киселото зеле е част от българската трапеза и изглежда това няма да се промени в близко бъдеще. Знаехте ли обаче, че то може да навреди на организма ви? Ето как: 1. Високо кръвно налягане – ако сте хипертоници е добре да избягвате киселото зеле и честата му консумация. Киселото зеле съдържа много сол, което е противопоказно за хората с високо кръвно. Както знаете солта увеличава още границите на кръвното и вреди на хората, които и без това трудно успяват да го регулират.

2. Гастрит или язва – много хора страдат от гастрит или язва и има много храни, които трябва да избягват. За съжаление киселото зеле е една от тези храни. Причината тя да вреди на раздразнения стомах е, че съдържа висока киселинност, която допълнително вреди на хората, които имат гастрит или язва.

3. Слаб стомах – има хора, които просто имат слаб стомах и всяка по-различна храна, която приемат, им се отразява зле върху храносмилането. В киселото зеле се съдържат продукти, които образуват млечна и оцетна киселина, което дразни стомаха и води до диария. Комбинацията от фибри и киселинността във водата също така докарва газове и неприятно усещания в стомаха – като подуване например.

4. При кърмене – много млади майки трябва да знаят, че не е препоръчително поне първите 4-5 месеца, докато кърмят, да похапват кисело зеле. Това е силен продукт като вкус и като състав и може да се отрази на бебето. Може да се появи обрив или непоносимост към тази храна, затова е хубаво да се внимава.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *