HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

4 фирми спечелиха правото да секат общински гори в Лешко, Габрово, Лисия и Логодаж

Без да дадат и стотинка над началната цена, четири фирми спечелиха правото да добиват дървесина от общински гори в землищата на благоевградските села Лешко, Габрово, Лисия, Логодаж и Обел. По-голямата част от стоящата дървесина, обявена на търг от община Благоевград, е иглолистна, само малка част – широколистна.

26 394 лв. ще плати на общината ЕТ „Евгени Томалянов” от Благоевград за изсичането на 929 куб.м в землището на село Лешко. Иглолистните са 861 кубика, широколистните – 98 куб.м, а средната цена на кубик е 28,41лв. Белишката фирма „Вероника – Лазар-2002“ ЕООД на Иван Стойчев спечели правото на добив на 1876 кубика, при средна цена от 29,26 лв. на куб.м в района на село Габрово, и още 1173 куб.м в землището на с. Лешко, като за двата района ще внесе в общинската хазна 89 776 лв.

921 кубика иглолистни дървета на средна цена за кубик 24,76 лв. ще изсече в землището на село Габрово регистрираната в гърменското село Рибново „Мидеа Груп“ ЕООД. За това тя ще плати на община Благоевград 22 804 лв. Същата фирма заедно с разложката „Пирин Лес“ ЕООД спечелиха неотдавна търговете за изсичане на горите в района на село Мощанец, които попадат в трасето на автомагистрала „Струма“. „Пирин Лес“ ЕООД също участваха в последното наддаване и спечелиха търга за изкупуване за 20 475 лв. на 10 81 куб.м стояща дървесина в землището на селата Лисия, Логодаж и Обел, при средна цена на кубик от 18,94 лв.

Срокът за изсичането на посочените в тръжната документация общински гори е до края на годината, съобщи председателят на тръжната комисия Румяна Чорбаджийска, директор на дирекция „Общинска собственост“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *