4 чаши кафе на ден свалят килограмите

Сутрешното кафе не само ви събужда, действа ободряващо и ви дава енергия, но и може да ви помогне да отслабнете. Пиенето на 4 чаша кафе на ден може да ви помогне да се оттървете от мазнините по тялото, твърдят учени, предават от “The Sun”.

Това показва проучване в Сингапур, което продължило 24 седмици. То било концентрирано върху 126 мъже и жени с наднормено тегло. Участниците били китайци, малайци и индийци.

Половината от тях трябвало да пият по 4 чаши кафе всеки ден, а другата половина трябвало да пият напитка, която имитира кафето, но в нея не се съдържа нито кафе, нито кофеин.

Изследването установява, че тези, които пиели истинско кафе по 4 пъти на ден, са загубили 4% от мазнините по тялото си за 6 месеца.

“Ние определено бяхме изненадани от наблюдаваната загуба на тегло, при пиещите кафе, която се дължеше основно на загубата на телесна мазнина”, казва д-р Дерик Джонсън Алперет от Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Според него това се дължи на забързания метаболизъм на пиещите кафе – кофеинът е направил метаболизмът им по-бърз и така те са изгорили повече калории. Докторът обяснява, че някои хора смятат, че е вредно да се пие толкова кафе, но според него, 4 чаши кафе на ден са в нормата.

Той отбелязва, че европейците пият до 7 кафета на ден, а американците – до 4.

Д-р Кони Дайкман, бивш президент на Академията за хранене и диететика, казва, че високите нива на кофеин потискат апетита. Но според нея, пиенето на толкова кафе може да навреди на хората, като причини главоболие, сърцебиене, стомашни болки, повишена нервност.

Затова, ако по принцип рядко пиете кафе, е рисково изведнъж да започнете да пиете по 4 чаши на ден – организмът ще е в шок.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *