HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

40-г. кюстендилец предотврати телефонна измама за 6000 лв., ето схемата

Вчера със съдействието на гражданин кюстендилски полицаи предотвратиха измама за 6000 лв. Около 17.00 ч е подаден сигнал в РУ Кюстендил от 40-годишен местен жител. Той получил „поръчка“ по телефона да извърши дейност в полза на фирма за производство на дограма, която няма нямала представителство в града. Когато пристигнал на зададения му адрес, получил отново обаждане от „фирмата“, съобщили му, че собствениците отсъстват, а парите – 1000 лв., са оставени в опаковка до контейнери за отпадъци, затиснати са с камък. След като взел пакета, 40-годишният мъж разбрал, че вече е в схемата на измамници, парите веднага  предал в  полицията. Последвало ново обаждане от „фирмата“, възложили му да се върне и да получи още 5000 лв. от същия  обект. Предприети са бързи действия, криминалистите установили контакт с възрастните хора, които са били обект на телефонната измама. 80-годишната жена, била въведена в заблюждение, че с предоставянето на парите помага на полицията за залавяне на измамници. Пакетът с 5-те хиляди лева също е бил приготвен за оставяне на указано място. Парите, взети от 40-годишния мъж и предадени в полицията, са върнати на възрастното семейство.

РУ Кюстендил благодари за съобразителността и почтеността на кюстендилеца, с чиято помощ бе предотвратена измама за 6000 лв.

НАПОМНЯМЕ: Всяко обаждане, свързано с искане на пари, е измама! Уважаеми граждани, каквото и да ви съобщават по телефона,  знайте, щом искат пари, това е измама! Не давайте пари на непознати, със сигурност ще ги загубите!

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН – Дупница, вчера. Причинени са поради небрежност, материални загуби не са допуснати.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *