40 г. след абсолвентския бал медици от цяла България и чужбина се събраха на емоционална среща в Благоевград

40 години след завършване на Медицинския институт в Благоевград медици от цяла България и чужбина се събраха в областния център на Пиринско да отбележат годишнината. С ролята на диригент на събитието заради  доказани организаторски качества бе натоварен председателят на работещите в Спешна помощ в Благоевградска област Марин Вълков, който успя да издири всички от випуска. Малцина не успяха да се включат в „поправителния“ абсолвентски бал заради неотложни ангажименти, но се зарекоха догодина да не попадат в списъка на отсъстващите.

За да имат достатъчно време за спомени и приказки, срещата бе насрочена по обяд в заведение в центъра, но 6 емоционални часа литнаха като миг за 30-те състуденти и  всички, без нужда от допълнителни уговорки, удължиха удоволствието от общуването си с късно кафе до смрачаване.

Специално за годишнината от английския курорт Бат пристигна Костадин, който работи там в социален дом. Чак от Бургас пък пристигна колежката им Антоанета, от Велинград, където работят в бази за долекуване и физиотерапия пристигнаха Петя и Катя, Гинка и Стоянка пък пътуваха от Сандански, Ваня – от София… Паметната среща не пропуснаха и Димитър Таушанов,  единственият художник във випуска, който вече е млад пенсионер и има достатъчно време да се отдаде изцяло на изкуството, както и съгражданинът му Тодор.

Приятната констатация за присъстващите на сбирката бе, че всички са се реализирали в сферата на медицината по специалността, която са завършили. Последната наздравица бе с пожелание следващата среща да е още догодина и сбирките отсега нататък да станат ежегодни.

ДИМИТРИНА АСЕНОВАПриятели от студентската скамейка пристигнаха от Англия, Велинград, от Бургас, София, Сандански да си спомнят младежките лудории

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *